onsdag 3 december 2008

Redovisnings utvärdering

Igår så redovisade vi vårt arbete. Det gick sådär pga dålig kommunikation, brist på övning och arbetskraft. (Daniel var borta). Vi redovisade om terrorism och Irakkriget. Vi hann inte redovisa om Vietnamkriget.

Idag har vi fått kritik på redovisningen av dom andra grupperna. Vi fick bättre kritik en vad vi hade väntat oss. Det vi fick som var dålig kritik var att Ted mumlade för mycket, att Astrid inte stod vänd mot publiken för mycket när hon pratade och att Marcus tog för mycket plats. Om vi ska "svara" på kritiken så skulle vi säga så här:

Astrid: Jag håller med om att jag stod vänd mot affischen och inte mot publiken hela tiden. Vi hade inte övat någonting på redovisningen, så den satt inte så bra. Hade jag haft ett annat papper i handen att läsa ifrån hade det gått bättre för mig.

Marcus: Jag håller också med om den kritiken som jag fick emot mig. Anledningen till att jag var tvungen att ta lite extra repliker var att Daniel inte var här, så jag var tvungen att ta hans del i redovisningen också. Hade vi övat så hade det blivit bättre här också, för då kunde vi ha delat upp fakta bättre inom gruppen.

Ted: Ted kan inte svara på sitt pga att han inte är här idag. Men om vi andra i gruppen skulle få svara skulle vi säga som förut. Vi hade behövt öva innan vi redovisade. Sen kanske han skulle ha läst av mer i detta fall vad som stod på Power Pointen och affischen. Eftersom vi inte hade övat så är det ofta bäst att man läser av vad som står, fast att det är väldigt tråkigt. Nu blev det så att han stammade väldigt mycket. Men detta är sådant som händer.

Detta har nog varit det bästa projektet för oss som grupp. Vi har lärt oss väldigt mycket om att vi måste hålla bättre på planeringarna som vi gör och jobba med allting mer seriöst. Nu hade vi i och för sig inte allt för mycket tid på oss, men vi måste ändå ta på oss ansvaret för att det inte blev som vi hade tänkt.

Annars tycker vi att vi ändå har fungerat bra som grupp, men alla skulle behövt att ta lite mer ansvar för vad man själv skulle göra när man var klar med sin grej. Vi kom överens om att ingen skulle sinka någon annan i detta projekt när vi startade igån det. Men detta har vi inte riktigt uppnått, tyvärr. En anledningen till detta är att vi hade en person som sprang omkring och lekte rövare runt vårt bord där vi satt och arbeta. Dock så kan vi inte lägga allt ansvar på denna person, utan vi måste även här ta på oss ansvaret.

Sen har det också varit väldigt svårt att hålla ihop gruppen och samarbeta till 100% då det kändes som att det nästa alltid var någon som var frånvarande. Vi tror att vi hade ungefär bara tre hela lektioner när alla gruppmedlemar var närvarande

Om vi ska ta och knyta ihop säcken så blir det väl kortfattat att vi klarade projektet. Vi ger oss själva ett G i betyg. Men inte mer än så. Vi kunde ha jobbat mycket bättre. Ett av målen var ju trots allt att vi skulle hålla våra överenskommelser, vilket vi inte gjorde till 100%. Vi tycker ändå att vi har samarbetat bra i gruppen. Alla har inte jobbat med samma sak samtidigt, vilket var en nyckel för att vi skulle lyckas i detta projekt. Vi ska också försöka att lägga ut vårt redovisningsmaterial bestående av en Power Point om terrorism och tre sidor med Publisherfiler om Vietnamkriget. Detta är för de som vill kolla på detta igen, för de som bara vill kolla fast de inte har deltagit i detta projekt och för de som är nyfikna på våra Publisher sidor om kriget.

Men nu tar vi Hej och Då från bloggandet. Det kanske finns en chans att vi kommer att utnyttja denna blogg igen, men inte i samma projekt eller med samma grupp.

Tack för alla kommentarer, all kritik vi fått och ett extra stort tack till alla som har följt bloggen. Detta har varit det roligaste projektet på mycket länge!

/Terroristerna genom Marcus och Astrid

1 kommentar:

Pedagogerna sa...

Jätterbra reflektion av ert eget arbete. Jag tycker att ni ska känna er riktigt nöjda!